Kari Jaquesson, konspirasjonsteorier og hets

Kari Jaquesson er stadig i media og i kommentarfeltene. Her lager hun rabalter i sak etter sak . Nylig har hun fått kansellert en kontrakt med et reisebyråd, noe som fikk Tonje Gjevjon til å gå til frontalangrep mot en konspirasjon som hun omtaler som translobbyen. I følge den nazistiske organisasjonen Nordfront (Jeg lenker ikke til nazistorganisasjoner) er translobbyen en del av homolobbyen, som igjen er en del av jødelobbyen. Ideen om translobbyen er altså nært beslekta med nazistisk hatideologi, selv om det selvfølgelig ikke gjør Gjevjon og Jaquesson til nazister. Men det er likevel interessant å se hvem andre som bruker samme begrep som dem. Det reaksjonære tidsskriftet Minerva bruker det også.

Så hva handler bråket om Kari Jaquesson om? Det er ganske mye, og det er ikke alltid like lett å skille hva hun mener fra når hun snakker fortere enn hun tenker. Men jeg skal gå igjennom og vise til kilder i sakene, så får dere selv vurdere om hun er noen solid og god kilde til kunnskap om transpersoner, eller andre ting forøvrig, for det er greit å ha i bakhodet når vi ser hva slags personer som stadig lovpriser HBRS (Harry Benjamins Ressurssenter) og NBTS (Nasjonal behandlingstjeneste for transseksualisme).

Har blitt møtt med grov hets

Jeg vil først påpeke at hun selv har blitt møtt med en del hets og, som jeg synes er avskyelig. En av de verste er Thomas Seltzers hevnpornosketsj som er et grovt eksempel på hvordan eldre hvite menn bruker skam for å prøve å skremme kvinner fra å delta i offentligheten etter en ganske skarp kritikk fra Kari Jaquesson mot nrk. Vi mottok alle budskapet, vi kvinner skal holde kjeft, ellers skal vi henges ut i media på verste måte.
At KJ har mottatt og måttet takle slik hets forsvarer derimot ikke hennes oppførsel, som heller ikke er rettet mot de som har hetset henne, men heller utsatte minoriteter som er i en langt mer utsatt posisjon enn henne selv.

Antisemittisme

Antisemittisme: På Kanten-prisens Kaja Melsom trakk seg fra juryen da hun oppdaget at KJ hadde spredd det hun anså som antisemittiske konspirasjonsteorier om at jøder sto bak IS på twitter etter at hun langt på vei insinuerte at Israel sto bak eller var nær allierte med Israel.

Hun lurer visst også på om Israel sto bak drapet på Kennedy. Dette er en del av en trend der KJ sprer om seg med ganske farlige.

Syria, sykehus, leger uten grenser, konspirasjonsteorier og bagatellisering av krigsforbrytelser

I en annen tweet skriver hun «MSF = White Helmets = al Qaida«. MSF er Leger Uten Grenser på norsk. Det å si at leger uten grenser er al Qaida eller er lik al Qaida er ganske grove påstander, en slik retorikk som angriper hjelpeorganisasjoner mistenkeliggjør dem og gjør det svært mye enklere for terrorister og stater som er i krig å angripe sivile og hjelpeorganisasjoner om de ikke lenger oppfattes som uavhengige av de krigende partene.

Hun har også kommet med konspirasjonsteorier om at Leger Uten Grenser og FN har løyet om en bombing av et sykehus, dette har hun heldigvis trukket tilbake og beklaget, men brukte anledningen til å mistenkeliggjøre om det faktisk var et sykehus ved å trekke inn to andre sykehus hun mener ikke var sykehus, men skalkeskjul for shariadomstoler og tortursentre. Dette ligner veldig på retorikken som Israel bruker når de ønsker å bombe og ødelegge palestinske sykehus i Gaza. Her bidrar hun direkte til å senke terskelen for å angripe sivile mål som skoler og sykehus, dette er livsfarlig retorikk som kan bidra til at krigende parter lettere kan gjennomføre terroraksjoner, massakrer og andre angrep på sivile for å «demotivere» en krigende motpart. Hun sprer også konspirasjonsteorier om at gassangrepene ikke har skjedd, og påstander om at White Helmets er en terrororganisasjon (altså at de driver med terrorangrep)

Vaksiner, chipping og Bill Gates

Kari Jaquesson tok skrittet over i de helsprø konspirasjonteoretikeres land da hun nylig la ut et innlegg der hun påstår at Bill Gates og GAVI ønsker å skape et marked for vaksine, og setter dette i sammenheng med påstander om chipping. Dette er en gammel konspirasjonsteori fra blant annet svineinfluensaen der det ble påstått at vaksinen var ment for å plante microships i oss. Hvorfor Bill Gates ønsker å lure microships inn i oss sier Kari Angelique Jaquesson ingenting om.

Hets mot overvektige og barn

En av kontroversene som gjorde Kari Jaquesson kjent som en mobber var måten hun gikk ut i media mot overvektige med grove karakteristikker. Det kan virke som om hun likte oppmerksomheten hun fikk, for dette holdt hun på med i flere år

Et annet eksempel er Greta Thunberg, yndlingsmålet for ytre høyre, særlig i USA. Hun fikk mye tyn for sin sjikane som var retta både mot barn, kvinner og autister, som hun ikke tok til seg. Hun fulgte tvert i mot opp på en måte som gjorde at til og med Kvinnegruppa Ottar gikk ut offentlig og tok avstand fra uttalelsene hennes der hun langt på vei antyder at Thunberg er en skuespiller, skapt som en merkevare. Det må merkes at det kom flere ting, blant annet konspirasjonsteorier om global oppvarming.

På bakgrunnen av dette var det mange som reagerte på at hun ble innstilt til jenteprisen, men etter at flere andre nominerte trakk seg i protest fordi de ikke ønsket å assosieres med henne etter hennes angrep mot Greta Thunberg og Christine Jentoft, valgte Plan å fjerne hennes nominasjon. Dette har Kari Jaquesson og Tonje Gjevjon gjort om til en konspirasjonsteori om angrep på ytringsfrihet fra «translobbyen». Nei, Kari Jaquesson, når du trakasserer barn, kvinner, autister og transpersoner trenger vi ingen hemmelig mektig konspirasjon for at du skal fjernes fra nominasjonen til en omdømmepris.

Hva har så dette med transdebatten å gjøre? Alt. Det viser hvor lite etterrettlig Kari Jaquesson er og at hun synes sjikane er greit å bruke som metode.

Christine Jentoft

Christine Jentoft, ei transkvinne som har stått frem åpent og som har deltatt i den offentlige debatten, har opplevd mer enn sin porsjon sjikane fra Kari Jaquesson. Et veldig grovt eksempel som ble anmeldt, men henlagt, er hennes anklager om Grooming. I sin tid skrev Jentoft en hyggelig Tweet til barn som føler seg ekskludert og utstøtt av sine foreldre. Denne trekker Kari Jaquesson opp lenge etter og anklager henne for å «lokke til deg andres barn», «jeg mener dete er grooming», «»Christine Jentoft» – er en mann». Hun skriver flere tweeter der hun anklager Jentoft for å lokke til seg barn, at hun advarer barn mot dette, at grooming er straffbart og at hun ville anmeldt Jentoft (for grooming) om det gjaldt hennes barn.

Som bare for å være sikker på at Kari Jaquesson ikke skriver dette fordi hun vil beskytte barn, legger hun også ut et usladda bildet av Christine Jentoft sitt barn, helt uten å be om tillatelse på forhånd.

Hun driver ikke bare med twitter, hun har også kommet med groominganklagene i blant annet Klassekampen.

Hun har også en koseprat i podcasten til Mannegruppa Ottar. I denne kosepraten driver hun med utstrakt latterliggjøring av Jentofts pronomen, altså flåsing fram og tilbake om «hun» og «han» sammen med annen latterliggjøring av transkvinner blant annet som «feminine menn», «menn vil gå i dameklær» og lignende. Av andre påstander har du blant annet at Benestad (Espen Esther Pirelli) sitter på tronen i en transkult, mens det er tusenvis av kvinner og menn som angrer (fem i følge nbts) og bortforklarer transkjønn som «traume, seksuelt misbruk, spiseforstyrrelser, selvskading, autisme, depresjoner».

Transpersoner og herregarderober

Kari Jaquesson fant heller ingen transkvinner med skjegg som ser mandige ut som prøver å komme inn på garderobene til småpiker som hun kunne bruke til å underbygge pedokonspirasjonsteoriene sine. De er nemlig så fjernt fra sannheten som den kan være, tvert i mot er transpersoner gjerne overfølsomme for slike situasjoner og prøver så godt de kan å unngå dem. Du kan feks lese om hvordan Mathilde Decaen prøvde å kommunisere med vestkantbadet for å kunne bruke et spa-gavekort. Hun var redd for negative reaksjoner og prøvde å være i forkant. Hun fikk beskjed om at hun var mann hvis hun hadde mannlig kjønnsorgan og måtte komme på (og det var visst greit at hun kom på) mannedagene. Ta en titt på illustrasjonsbildene og se om det er henne du ser for deg i skrekkhistoriene? Ikke? Nei, nettopp, men det er disse kvinnene som fremstilles som «menn som vifter med kjønnsorganene for småjenter» fordi de, med en kvinnekropp, ikke ønsker å dyttes inn i en potensiell farlig herregarderobe.

Oppsummering

Konspirasjonsteorier om IS og Israel, hylling av Assad, bagatellisering av grusomme overgrep mot sivile, forsøk på benekting av bombeangrep på og mistenkeliggjøring av sykehus, hets av overvektige, barn, autister, klimabenektelseskonspirasjoner, konspirasjonsteorier om translobby, FN og Leger uten Grenser, konsekvent feilkjønning, pedo/groominganklager, uthengig av barn, tyveri av private bilder, personsjikane, grov latterliggjøring av transpersoner, uthengig av privatpersoner i offentligheten, bruk av uautoriserte bilder av barn, usanne påstander om folks kjønn, bruken av gamle bilder for å prøve å fremstille transkvinner som skjeggete menn, og en ganske spesiell interesse for og iver etter å snakke om andres kjønnsorgan. Kort og godt, det er ikke rart når mange ikke ønsker å assosieres med hennes oppførsel og meninger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: